با انجمن دوستداران کودک پویش (خانه کودک محمودآباد-خاورشهر) آشنا شوید
مرکز حمایت از کودکان کار و خیابان انجمن دوستداران پویش که مخاطبان آن را به نام خانه کودک محمود آباد می شناسند، در سال 1387 توسط تعدادی دانشجوی تاسیس شد.محمودآباد یکی از روستاهای نزدیک به شهرک خاورشهر است که در 12 کیلومتری بزرگراه امام رضا واقع شده است. این منطقه با وجود نزدیکی به شهر تهران، از شرایط خوبی برای زندگی برخوردار نیست، تا جایی که حتی از دسترسی به آب آشامیدنی لوله کشی محروم است.
محمودآباد روستایی صنعتی است که بسیاری از ساکنان آن را کارگران کوره آجرپزی و سایر صنایع کوچک تشکیل می دهند.بخش وسیعی از زمینهای این محدوده را کورههای آجرپزیای پر کردهاند که از سالیان دور بخشی از نیاز تهران به مصالح ساختمانی را فراهم میکنند. در کنار این کورهها اتاق هایی قرار گرفتهاند که محل زندگی خانوادههای کودکان خانه کودک محمودآباد است. انجمن پویش حدود 7 سال است که با فراهم آوردن شرایط لازم، آموزش پایه، توانمندسازی و پشتیبانی بهداشتی 150 کودک (6 الی 15 سال) کار خیابان را به طور ثابت بر عهده دارد. همچنین این مجموعه برای ارتقای کیفیت زندگی و بهبود افق زندگی کودکان فعالیت های متنوعی برای ارتقاء سطح بهداشت و آگاهی خانواده های آنان در دست انجام دارد.
معرفی پروژه:ارتقای وضعیت بهداشتی و فرهنگی خانواده کودکان کار
پس از فقر اقتصادی، مهمترین دلیل رو آوردن کودکان به کار، شرایط بد فرهنگی خانوادههای آنان است. خانوادههای حاشیه نشین روستای محمودآباد از آن جهت که دسترسیهای محدود فرهنگی دارند، نه تنها ناچارند فرزندان خود را به کار کردن مجبور کنند، بلکه آنها را در شرایط نامساعد تربیتی و بهداشتی پرورش می دهند. بنابراین به دلیل وجود این شرایط در خانه، کار توانمندسازی کودکان کار بدون توجه به خانواده آن ها، بیفایده است.
انجمن پویش در همین راستا قصد دارد تا پروژهی جامعی را برای ارتقای وضعیت بهداشتی و فرهنگی خانواده کودکان به اجرا در آورد. اهم این فعالیتها عبارتند از :
- غربالگری فصلی سلامت کودکان و مادران
- استقرار یک مشاور پزشکی به صورت مستمر
- اجرای طرح آهنیاری ویژه دختران و مادران
- اجرای طرح شنوایی سنجی و بینایی سنجی برای کودکان
- پیگیری درمان کودکان و مادران بیمار با شرایط خاص
- انجام فعالیتهای مددکاری
- کارگاههای مستمر آموزش بهداشت و پیشگیری از بیماریهای اپیدمیک
- برگزاری کارگاهها و کلاسهای تربیت فرزند
- برگزاری کارگاههای آشنایی با تغذیه کودک
- برگزاری کارگاه های قصه گویی و قصه خوانی برای مادران
- برگزاری مستمر دوره های مشاوره خانواده و مشاوره های فردی
- اجرای طرحهای ارتقای توانمندی مادران و آماده کردن زمینه برای کارآفرینی خودجوش
لازم به ذکر است فاز اول این طرح طی 3 ماه به اجرا در خواهد آمد و هزینه تخمینی آن 4 میلیون تومان خواهد بود.
سوابق و پیشینه
اجرای آزمایشی برخی از موارد فوق در سه ماهه پاییز 93 تا حد زیادی موجب برطرف شدن چالشهای روانی کودکان گردیده و زمینه رشد همزمان کودکان و خانواده آنها را فراهم آورده است. همچنین با پیگیری های بهداشتی انجام شده، از شیوع شپش سر در میان کودکان مجموعه جلوگیری به عمل آمد. همچنین مشکلات درمانی تعدادی از کودکان در همکاری با چند مؤسسه بهداشتی در حال پیگیری است.