در دنیای امروز که سرگرمیهای زیادی برای بچهها وجود داره تا باهاش وقتشون رو بگذرونن و حتی ازشون یاد بگیرن، هستن بچههایی که آرزو دارن روستاشون یه کتابخونه داشته باشه تا بتونن کتابهایی جز کتاب درسی بخونن و باهاش دور دنیا رو سفر کنن. کتاب خوندن باعث میشه قوه تخیل بچهها تقویت بشه و حتی بهشون کمک میکنه تا بهتر بنویسن و دانششون رو افزایش میده. ما سالهاست که بصورت شخصی برای کودکان ایران زمین کتابخونه ساختیم و براشون کتاب فراهم کردیم.
اینبارعشق و آرزوی بچه های روستای آبادان ما ر ا به سمتی هدایت کرد که بتونیم کاری بزرگ و ماندگار انجام بدیم . حال به کمک مهربانه و شما عزیزان قصد داریم برای کودکان روستای آبادان از توابع ایرانشهر یک مرکز فرهنگی بسازیم که کودکان این سرزمین هم بتونن آیندهی بهتری برای خودشون و دیگران رقم بزنن.
کتابخانه این روستا در سال ۱۳۷۸، ابتدا در مدرسه ی روستا تشکیل و پس از چند سال فعالیت، به دلیل نیاز مدرسه به مکان کتابخانه برای کلاس درس، کتابخانه به مکان کوچکی درخانه بهداشت قدیمی روستا منتقل می شود.
مسئول کتابخانه خانم مرضیه محمود زهی، از قشر بسیار محروم این روستاست که با حمایت های همکاران این طرح توانسته بدون رفتن به کلاس درس، ابتدا دیپلم و سپس مدرک کارشناسی خود را بگیرد. علاقه ی او به کتاب و کتابخوانی و بکاربردن شیوه های خلاق، باعث شده که کودکان و نوجوانان بسیاری، به خواندن علاقه مند شوند.
هم چنین حضور افراد فرهنگی چون آقای برهانی، که خود نویسنده ی توانایی است و تاکنون جوایز بسیاری را از آن خود کرده و حمایت های او از فعالیت های ترویجی شورای کتاب کودک، باعث می شود ، فکر ساختن مکانی آموزشی/ فرهنگی دغدغه ی ذهنی ما شود تا نه تنها کودکان این روستا، بلکه کودکان روستاهای نزدیک نیز بتوانند از این امکان فرهنگی بهره ببرند. تقبل بخشی از هزینه های ساخت این مکان از سوی خانم و آقای خیری که خود معلم بازنشسته و علاقه مند به حوزه ی کتاب و کتابخوانی هستند، باعث شد که کار ساخت کتابخانه را شروع کنیم و همزمان به دنبال جذب حامیان مالی دیگر باشیم. خوشبختانه تا کنون با کرامت های مردمی توانسته ایم ۸۰٪ ساخت این پروژه را به پیش ببریم و امیدواریم بتوانیم تا قبل از پایان سال جدید، آن را به بهره برداری برسانیم..
مانده هزینه های ساخت و اجرا:
شرح فعالیت
هزینه به ریال- پیش بینی
1
خرید کاشی و سرامیک برای سرویس ساختمان اصلی و حیاط
12,000,000
2
اجرت نصب کاشی و سرامیک
8,000,000
3
خرید مصالح و پوشش سرویس داخل حیاط
15,000,000
4
اجرت حفر چاه فاضلاب
15,000,000
5
تکمیل لوله کشی آب و فاضلاب و شیرآلات
20,000,000
6
خرید گچ سفید و دستمزد گچ کاری داخل کتابخانه
30,000,000
7
خرید کابل و لوازم دیگر برقی و دستمزد آن
25,000,000
8
اجرت نصب سرامیک ساختمان اصلی
15,000,000
9
خرید و نصب درب چوبی داخلی
5,000,000
10
کلاف پنجره ای دیوار محوطه و درب سرویس داخل حیاط
25,000,000
11
نقاشی سقف
8,500,000
12
نقاشی دیوارها
15,000,000
13
عایق رطوبتی پشت بام
25,000,000
14
بتن پاگردها و پارکینگ ماشین
30,000,000
15
خرید سیمان
40,000,000
16
اجرای قرنیز روی دیوار
10,000,000
17
مابقی هزینه درب آهنی ورودی محوطه کتابخانه
40,000,000
جمع کل
338,500,000
پیرو قرارداد شماره 165/ق/9709 در تاریخ 97/09/21، شهلا افتخاری از طرف موسسه نیکوکاری مهربانه به عنوان مسوول اجرای پروژه تعیین شده است.
سوابق و پیشینه
شهلا افتخاری، متولد مرداد ماه ۱۳۲۷. دارای کارشناسی گرافیک.
معلم کلاس های هنر و کتابخوانی در مدرسه ی تجربی فرهاد، با مدیریت توران میرهادی، طی دوران دانشجویی در سال های ۱۳۴۸ـ ۱۳۵۰. انتخاب حرفه ی کتابداری به عنوان شغل مورد علاقه ام و شروع به کار در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۵۲ و بازخرید از آن سازمان در سال ۱۳۵۹.
طی سال های ۶۸ تا ۷۴، به عنوان مربی هنر در فرهنگسرای بهمن و کتابدار در کانون اصلاح و تربیت تهران، تجربه های فراوان و ارزشمندی کسب کردم.
در سال ۱۳۷۵، پس از حدود دو دهه همکاری مستمر داوطلبانه با شورای کتاب کودک، کار موظف خود را به عنوان سرپرست کتابخانه ی این سازمان، آغاز نمودم و تا سال ۱۳۹۳ در این سمت فعالیت داشتم.
در حال حاضر همواره به صورت داوطلب، عضویت شورای مدیریت بخش ادبیات کودک و نوجوان، گروه بررسی آثار منتشرشده، برای خردسالان و مدیریت طرح بامداد کتابخانه ها، را در شورای کتاب کودک به عهده دارم.
طی سالهای همکاری با شورا، مجری طرح های بسیاری در حوزه ی تجهیز و راه اندازی کتابخانه های کودک و نوجوان بودم. شامل:
ـ تجهیز ۱۵ کتابخانه در مهمانشهرها ی ( اردوگاههای ) پناهندگان عراقی و افغانی، با همکاری امور پناهندگان سازمان ملل UNHCR
ـ تجهیز ۱۲۰ کتابخانه ی آموزشگاهی در بم. با همکاری یونیسف و آموزش و پرورش
ـ راه اندازی ۵ کتابخانه ی فراگیر با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
ـ تجهیز ۲۰ کتابخانه ی آموزشگاهی در جنوب تهران، از سوی پدری اهل فرهنگ، به یاد و خاطر پرواز نابهنگام پسرش ( بامداد)
پس از این بود که اندیشه ی توسعه ی کتابخانه ها در مناطق محروم، این بار با نام بامداد کتابخانه ها، در کنار سایر فعالیت هایم در شورا، همواره دغدغه ی ذهنی ام می شود و طبیعی است که پس از بازنشستگی در سال ۱۳۹۳ به صورت جدی تر و متمرکزتر همواره ادامه یابد.
طرح بامداد کتابخانه ها تاکنون کتابخانه های بسیاری را در مناطق محروم به ویژه در روستاهای دورافتاده ( مدارس، دهیاری ها، مساجد، خانه های بهداشت) راه اندازی کرده است. و در حال حاضر ۲۰ کتابخانه در استان های سیستان و بلوچستان، لرستان و کردستان، زیر پوشش دارد.
از آنجا که شورای کتاب کودک، یک سازمان غیر انتفاعی است، هزینه های طرح بامداد کتابخانه ها، از طریق کمک های مردمی و انجام پروژه های تجهیز و راه اندازی کتابخانه ها و برگزاری کارگاههای ترویج خواندن، از سوی نهاد های دولتی و غیر دولتی تامین می گردد.