ورزش باید در برنامه روزانه همه باشد. ورزش سلامتی جامعه را بیمه میکند و در ساختن نسلی موفق نقش بسزایی دارد. با این همه، برای بعضی از افراد جامعه، مثل معلولان، اهمیت ورزش بیشتر است. معلولان که سلامتی آنان لطمه خورده باید بیشتر مراقب تندرستی خود باشند و نیز جامعه شرایطی را فرآهم کند تا آنان به امکانات درخور دسترسی داشته باشند. از همینرو، امروزه، رشتههای گوناگون ورزشی برای معلولان ابداع شده تا آنان بتوانند با سهولت بیشتری ورزش کنند و روح و جسم خود را پرورش دهند.
معمولا تیم های ورزشی برای شرکت در مسابقات مهم و پوشش دادن هزینه های خود اسپانسر جذب میکنند. تیمهای حاضر در لیگ امسال هرکدام برای خود اسپانسر دارند و تیم پیروزی که در لیگ پارسال مقام دوم را کسب کرده بود، برای تامین هزینه های خود از مهربانه کمک خواست و ما هم تصمیم گرفتیم در این مسابقات، با حمایت شما و به امید قهرمانی، همراه این تیم باشیم
بوچیا (به انگلیسی: boccia) نوعی ورزش ویژه معلولان جسمی حرکتی است. ورزش بوچیا در اصل برای افراد دارای فلج مغزی طراحی شده بود، اما درحال حاضر ورزشکاران با معلولیتهای چندگانه و شدید حرکتی همانند آتروفی عضلانی نخاعی نیز آن را بازی میکنند. مهربانه تصمیم گرفته از نایب قهرمان دوره پیش مسابقات بوچیا، برای شرکت در لیگ امسال، حمایت کند. تیم با لباس و شعاری که مهربانه انتخاب کرده وارد مسابقات میشود. امیدواریم با مساعدت خیرین و انسانهای بامرام و خوشقلب که همواره پشتیبان مهربانه بودهاند، این تیم امسال قهرمانی را کسب کند تا این ورزشکاران نشان دهند در هر شرایطی میتوان موفق بود و زندگی را به خنده واداشت.
تیم بوچیای مهربانه
قصد داریم با همراهی شما، از تیم دوم مسابقات سال 1395 حمایت کنیم در لیگ امسال شرکت کنند. تیم با لباس و شعار انتخاب شده توسط مهربانه وارد مسابقات میشود و امیدواریم امسال با کسب مقام قهرمانی خاطرهای خوش برای بازیکنان و حامیان این پروژه خلق شود. کاپیتان و مربی تیم، علی اصانلو، متولد 1369 است. او مقامهای بسیاری در مسابقههای مختلف کسب کرده و با جدیت و پشتکاری خارقالعاده، امسال تیماش را برای قهرمانی آماده کرده است.
هزینههای شرکت در لیگ
برای حضور در مسابقات لیگ کشوری بوچیا، هر تیم باید مبلغ بیست میلیون ریال ورودی پرداخت کند. تهیه لباس، ست توپ مخصوص تیم، هزینههای رفتوآمد و اقامت بازیکنان شهرستانی تیم و هزینه تجهیزات مورد نیاز هم بیست میلیون ریال برآورد شده است. تیم بوچیای مهربانه به چهل میلیون ریال (چهار میلیون تومان) حمایت مالی نیاز دارد.
چهطور بوچیا بازی میکنند
بازی بوچیا شامل ۱۳ توپ است که ۶ عدد از آنها آبی، ۶ عدد از آنها قرمز و یک عدد دیگر سفید (جکبال) است؛ هر دسته ۶ تایی، در دست یک تیم قرار دارد و جکبال هم در آغاز بازی توسط قرعه به یک تیم داده میشود تا آن را در محدودهٔ مشخصی در زمین بازی پرتاب کند. سپس افراد هر تیم، توپهای قرمز و آبی را به نوبت به سمت جکبال پرتاب میکنند. امتیاز بازی براساس شمارش تعداد توپهایی است که از نزدیکترین توپ تیم حریف، به جکبال نزدیکتر باشد بوچیا به سه صورت انفرادی، دونفره و تیمی برگزار میشود.
ساده به نظر میرسد
بازیکنان بوچیا باید از هوش تحلیلی برخوردار باشند تا موقعیت و استراتژی های مختلف بازی در مقابل حریف را فرا گیرند. این ورزش در نگاه نخست، ساده به نظر میرسد، اما بازیکنانی در این رشته موفق میشوند که قدرت تمرکز و تسلط روحی خود را تقویت کنند. این ورزش به سکوت و آرامش درونی و بیرونی نیاز دارد.
بوچیا در ایران
در کشور ما، آموزش این ورزش در ابتدا به صورت باشگاهی صورت میپذیرد. در حال حاضر، در استان تهران آموزش بوچیا در باشگاه فرهنگی-ورزشی پیام و نیز کهریزک، تحت نظر مربیان انجام می شود، سپس بازیکنان آموزش دیده، برتر و واجـد شرایط، به انتخاب مربی هــر باشگاه، به مسابقات انتخــابی استـان محل سکونت فرستاده میشوند. نفرات برتر در مسابقــات استانــی، توسط هیـأت ورزشهای جانبـازان و معلولان هر استان، به فدراسیــون ورزشهای جانبازان و معلولان معرفی میشوند تا در رقابت قهرمانی کشور حضور یابند. پس از طی این مراحل، فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولان، نفرات برتر در هر کلاس را به اردوهای تیم ملی دعوت میکند و برترینها را به رقابتهای آسیایی، جهانی و پارالمپیک اعزام میکند.
بوچیا در جهان
این ورزش در جهان، تحت نظارت سازمان سی پی ایزرا (CPISRA) اداره شده و جزو رشتههای پارالمپیکی محسوب میشود.
فواید بوچیا
یشگیری از مبتلاشدن به برخی بیماریها مثل بیماریهای مربوط به دستگاه کلیوی، زخم بستر، تغیر شکل یا خشکی و لاغری عضلات، استخوانها و مفصلها
تقویت روحیه و اثر روانی مطلوب در فرد معلول و خانوادهٔ او
تقویت مهارتهای حرکتی
کاهش اختلالات عاطفی و افزایش رشد عاطفی
تقویت و هماهنگی بیشتر بین حواس
شناخت بیشتر توانمندیهای خود و تلاش در جهت افزایش نکات مثبت و اصلاح نکات منفی ورزشکار
تقویت حس مسئولیتپذیری
افزایش مشارکت اجتماعی
افزایش انضباط اجتماعی
تقویت حس عدالتجویی (به ویژه در بازیهای گروهی)
تقویت هوش دیداری-فضایی، بدنی-جنبشی، درون فردی و میان فردی
افزایش خلاقیت
بالابردن میزان تمرکز فکری و تعادل روانی و در نهایت میزان سلامت روحی و روانی برای بازیکنان، خانواده آنها و جامعه