جامعه معلولین ایران با سابقه 42 سال فعالیت در حوزه افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی و دارا بودن 40 شعبه و دفتر همواره کوشیده است تا جایگاه این عزیزان را ارتفا دهد و در موارد مختلف به یاری آنها بپردازد . در سال های اخیر یاری زلزله زده های سرپلذهاب ، سیل لرستان و خوزستان و نیز سیل سیستان و هرمزگان با یاری خیران محترم کمک های شایانی را به افراد دارای معلولیت این استان های آسیب دیده نموده است . با توجه به شیوع همه گیر بیماری کرونا در ایران و جهان افراد دارای معلولیت با توجه به نیازمندی ها و دارا یودن بیماری های زمینه ای در معرض خطر جدی تری قرار گرفته اند و لازم است کوشش شود تا از آنها در برابر این بیماری و عوارض آن محافظت شود .
در این زمینه آموزش های مختلفی در فضای مجازی ارائه شد و کمک های مختلفی از جهت تأمین مایحتاج اولیه آنها که نیازمندی های شدیدی داشتند انجام شد و نیز تأمین بخشی از نیازهای بهداشتی آنها مانند ماسک ، دستکش و مواد ضدعفونی کننده که قیمت های بالایی پیدا کرده و در دسترس این افراد قرار ندارد .
با توجه به تشدید بیماری کرونا در استان خوزستان و قرنطینه آن ، افراد دارای معلولیت به خصوص اقراد ویلچری این استان در مضیقه شدیدی قرار گرقته اند و ضرورت دارد تا با جمع آوری کمک های نقدی به تهیه و تأمین نیازهای آنها همچون دستکش (به ویژه دستکش کارگری برای افراد دارای ویلچر) و مواد ضدعفونی کننده دست و سطح در استان پرداخت .
در این طرح جامعه معلولین ایران با همکاری شعبه خود در این استان و نیز انجمن های همکار در حوزه افراد دارای معلولیت استان و نیز واحد مشارکت های مردمی دانشگاه پزشکی شهید چمران به تأمین بودجه مورد نیاز این اقلام خواهد پرداخت و این اقلام ؛دستکش کارگری و مواد ضد عفونی کننده دست و سطح در 50 بسته آماده و میان 50 نقر افراد ویلچری این استان توزیع خواهد شد .
سوابق و پیشینه
تاریخچه و شرح فعالیت های جامعه معلولین ایران
مؤسسان جامعه معلولین ایران با درک شرایط جدید و نیاز معلولان به داشتن چنین سازمانی در آبان ماه 1357 اقدام به تأسیس سازمانی غیردولتی نمودند و به عنوان اولین سازمان غیردولتی مرتبط با معلولان جسمی و حرکتی با شماره 1959 نام خود را ثبت و شروع فعالیت نمودند. هدف اصلی تشکیل آن؛ ((پیگیری و تلاش در جهت شناساندن توانایی ها و حل مسائل و مشکلات و همچنین ارتقاء بیش از پیش نیروهای مادی و معنوی معلولان)) که بمنظور تحقق اهداف فوق، جامعه معلولین ایران در زمینه های: الف؛ فرهنگی- آموزشی،
ب؛ حقوقی- اجتماعی، ج؛ بهداشتی- درمانی، د؛ رفاهی و دیگر خدمات مرتبط با معلولان بود تا بتواند از انبوه معضلات و بسیاری دغدغه های مبتلا به این قشر محروم و سختی دیده بکاهد و زمینه های اعتلای فرهنگی، آموزشی، حقوقی، اجتماعی، بهداشتی درمانی و اقتصادی معلولان را در جامعه فراهم سازد.
ساختار جامعه معلولین ایران براساس شیوه دموکراسی مبتنی است. اساسنامه مصوب جامعه معلولین ایران، حکم قانون اساسی این سازمان را دارد که سعی شده برای مدت مدیدی نیازهای جامعه معلولین ایران را برطرف نماید.
اعضای جامعه معلولین ایران، حق انتخاب نمایندگانی را دارند که وظیفه آنها در وهله اول انتخاب اعضای هیات مدیره و بازرسان و در وهله بعدی نظارت و نظردهی در امور کلان و مهم جامعه است.
هیات مدیره نیز براساس اساسنامه و سایر قوانین جامعه به انجام امور داخلی و بیرونی آن می پردازد و بازرسان ناظر مستقیم عملکردهای آنها هستند. بی اغراق جامعه معلولین ایران از مردمی ترین و دمکرات ترین سازمان های غیردولتی در ایران است و عملکرد سی و شش ساله آن شاهدی بر این مدعاست که با همین شیوه به اداره خود پرداخته و امور خود را در دست داشته است.
جامعه معلولین ایران در تمام این سال ها، کوشش کرده تا استقلال مالی و ساختاری خود را حفظ نماید و در عین حال به تعامل و ارتباط مستمر و مثبت با سازمان های دولتی مرتبط با امور معلولان (بویژه سازمان بهزیستی کشور) بپردازد و از این لحاظ هم جایگاه والایی میان دیگر سازمان های غیردولتی مرتبط با امور معلولان در ایران دارد.
این جامعه با توجه به بضاعت اندک و امکانات ناچیز، خدمات بسیاری را برای اعضای خویش مهیا کرده و حداکثر تلاش خود را برای بسیج نیروهای معلول برای دستیابی به حقوق مختصر خود صرف نموده است. حتی برای فراگیر نمودن فعالیت های خود، در مراکز استان ها و شهرستان ها به تأسیس شعبه و دفتر مبادرت ورزیده است و هر ساله این میزان افزایش یافته و تا امروز حدود 20 شعبه و 40 دفتر و تقریباً000/50 هزار نفر عضو داشته در سراسر ایران شکل گرفته است.