پس از سالها، تجربهای ناخواسته دیگری برای بشر رقم خورد که هیچ گاه از حافظه بشریت پاک نخواهد شد. سختیهای آن شاید در زمان، درگذر باشد اما عواقب و پیامدهای آشکار و پنهان آن بر کسی نه کاملا پوشیده است و نه واضح و اینکه ما در این گذار چگونه و چطور عمل خواهیم کرد یک بیان تاریخی برای آیندگان خواهد بود.
گرچه کرونا مشکلی جهانی است با راه حلهایی به نظر ساده و قابل دسترس(ماندن در خانه، رعایت بهداشت فردی، داشتن ماسک و دستکش) اما داشتن همین حداقلها برای برخی دشوار و ناممکن است . نداشتن امکانات استحمام حتی بصورت هفتگی و یا نبود لوازم بهداشتی اولیه مانند صابون در تصور بسیاری از ما نمی گنجد اما در فاصلهای نه چندان دور، در منطقهای قدیمی و پر آوازه از تهران، بسیاری از کودکان و خانوادههایشان در شرایط دشواری این چنین بسر میبرند.
نبود امکانات لازم برای رعایت موارد بهداشتی و آموزش آن، همواره از بزرگترین دغدغههای دوستداران کودک بوده که متاسفانه در منطقهی دروازه غار هنوز پا برجاست .گرچه دروازه غار از قدیمیترین محلههای تهران است اما متاسفانه از پر آسیب ترین مناطق شهری تهران نیز میباشد.
پس برآن شدیم تا با همراهی شما، قدمی برای کاستن دشواریهای کودکان این محدوده از شهرمان در جهت مسئولیت اجتماعی خود برداریم.
جامعه هدف:
کودکانی که درخانوادههایی با شرایط دشوار در منطقه دروازهغار تهران زندگی میکنند و در شرایط قرنطینه با از دست دادن شغل و درآمد خود یا والدینشان دچار بحرانی مضاعف در تامین نیازها و امکانات شدهاند.
نحوه شناسایی:
شناسایی کودکان درخانوادههایی با شرایط دشوار توسط واحد مددکاری خانه کودک انجام پذیرفته است.
تجربه 20 سالهی خانه کودک در منطقه دروازهغار سبب آشنایی کافی از این منطقه شده، که به موجب آن در این شرایط سخت 100 تا از خانواده کودکانی که در شرایط بحرانی تری نسبت به بقیه قرار دارند، انتخاب شدهاند تا مورد حمایت حداقلی از لحاظ بهداشتی قرار بگیرند.
نیازسنجی مالی پروژه:
طبق برآوردهای انجام شده توسط واحد مددکاری، هزینه لازم برای تهیه اقلام اولیه بهداشتی برای هر خانوار، 80 هزارتومان برای یک ماه میباشد. شرح این اقلام به صورت زیر میباشد:
بسته بهداشتی شامل شامپو، صابون، نواربهداشتی، مواد ضدعفونی کننده، وایتکس، دستکشو ماسک : 80هزار تومان
که برای 100 خانواده معادل است با: 8 میلیون تومان
زمان اجرا:
ماه خرداد
گزارش پروژه:
پس از اتمام خرید و توزیع بستههای بهداشتی گزارش مالی و کار تهیه و توزیع بستههای بهداشتی به صورت متنی و تصویری در اختیار حامیان محترم از طریق سایت مهربانه قرار میگیرد.
سوابق و پیشینه
انجمن حمایت از حقوق کودکان، با مجوز شماره ۱۱۳۳۸ اداره كل شرکتها، در راستای حمایت از حقوق کودکان به عنوان سازمانی مردم نهاد، مستقل، غیر سیاسی و غیرانتفاعی در سال ۱۳۷۳ آغاز به کار کرد. هدف اصلی انجمن، تبلیغ و ترویج پیماننامه جهانی حقوق کودک است. این انجمن در تلاش است تا با تکیه بر فعالیتهای گروهی و داوطلبانه اعضای خود، در بهبود وضعیت زندگی کودکان، مشارکتی فعال داشته باشد. در اﯾﻦ راﺳﺘﺎ آﮔﺎه ﺳﺎزى و ﺗﻮاﻧﻤﻨﺪﺳـﺎزى ﻋﻤﻮﻣﻰ آﻣﻮزش، اراﺋﻪ ﺧﺪﻣﺎت ﻣﺸﺎورهاى ﺑﺮاى ﮐﻮدﮐﺎن و ﺧﺎﻧﻮادهﻫﺎ ﯾﮑﻰ از اﻫﺪاف ﺑﺎرز و ﺿﺮورى و ﻫﻤﺴﻮ ﺑﺎ ﭘﯿﻤﺎنﻧﺎﻣﻪ ﺟﻬﺎﻧﻰ ﺣﻘﻮق ﮐﻮدك اﺳﺖ و از آن ﺟﺎ ﮐﻪ در راﺳﺘـﺎى ﺗﺤﻘﻖ ﭘﯿﻤﺎن ﻧﺎﻣﻪ ﺟﻬﺎﻧﻰ ﺣﻘـﻮق ﮐﻮدك، ﺣﻤـﺎﯾﺖ ﻫﻤﻪ ﺟﺎﻧﺒﻪ از ﮐﻮدﮐﺎن از مهمترین وﻇﯿﻔﻪ ذاﺗﻰ اﻧﺠﻤﻦ ﻣﻰﺑﺎﺷﺪ، سال 1379 با ورود در ﻣﻨﻄﻘﻪ ﭘﺮ آﺳﯿﺐ دروازه ﻏﺎر و ﺷﻮش و با بررسی ضرورت نیاز حضور در منطقه، ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺧﻮد را در راﺳﺘﺎى ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﮐﻮدﮐﺎن و ﻧﻮﺟﻮاﻧـﺎن در ﺷﺮاﯾﻂ دﺷـﻮار و ﮐﻠﯿﻪ اﻓﺮادى ﮐﻪ در ارﺗﺒﺎط ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﯾﺎ ﻏﯿﺮﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺑﺎ اﯾﻦ ﮐﻮدﮐﺎن ﻫﺴﺘﻨﺪ، در ﻏﺎﻟﺐ پروژه اجرایی خانه کودک شوش آغاز کرد. خانه کودک شوش تلاش دارد تا با حمایت، آموزش و توسعه توانمندیهای این کودکان، زمینه کاهش آسیب پذیری کودکان و خانوادههایشان را فراهم کند.
این انجمن با رعایت کامل قوانین جمهوری اسلامی ایران، در زمینههای مختلفی فعالیت میکند؛ زمینههایی مرتبط با تحصیل، اطلاعرسانی، آموزش، مراقبتهای بهداشتی، خدمات مشاورهای برای خانوادهها و نیز یاریرسانی عملی به کودکانی که بر اثر بلایای طبیعی و اجتماعی و شرایط دشوار زندگی، آسیب دیدهاند. مواردی مانند حمایت از کودکان کار، کودکان بیسرپناه، کودکان قربانی سیل و یا جنگ و کودکانی که مورد سوءاستفاده قرار گرفتهاند، از جمله فعالیتهای انجمن در راستای تحقق پیمان نامه جهانی حقوق کودک در ایران است.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انجمن و فعالیتهای آن، به وب سایت رسمی انجمن http://www.irsprc.org مراجعه نمائید.